Следвайте Гласове в ТелеграмВсяко следващо увеличение на заемите, създава риска да

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсяко следващо увеличение на заемите, създава риска да
Коментари Харесай

Подуправителят на БНБ Петър Чобанов: Призоваваме за по-малко заеми

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Всяко последващо нарастване на заемите, основава риска да не може да ги обслужваме. Призоваваме за по-малко заеми ”, сподели подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов в ефира NOVA.

В отговор на въпрос дали е правилно, че се планува продажбата на земя, той сподели: „ Да оставим управляващите да се схванат между тях, Българска народна банка няма да е съдия в тези взаимоотношения. Да се простираме съгласно чергата си ”.

По мотив осведомителната акция за еврозоната, Чобанов сподели: „ В момента, в който вземат решение, че България ще влезе в еврозоната, 30 дни по-късно в магазините ще би трябвало да бъдат оповестени и двете цени ”.

„ Българска народна банка обичайно подхожда консервативно към обществените финанси от позиция на това че, намирайки се в режим на валутен ръб, би трябвало и обществените финанси да са в добра форма, и дейностите, които Българска народна банка подхваща, да дават резултати. Има правила, те са национални, те са европейски, не инцидентно са измислени. Нормално е бюджетът да е с по-нисък недостиг.

Желателно беше да има най-малко някакво понижение на недостига ”. Това съобщи подуправителят на Българска народна банка Петър Чобанов. 

“Хубаво е, че българската стопанска система се приспособява, имаме повишаване на приходите през последните години “, добави още подуправителят на Българска народна банка.

 

Инфо: NOVA

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР